Achtergrond ETC.

Deze pagina is voor wie het leuk vindt om wat geschiedenis en achtergrond informatie van Enjoy the Crisis te weten.
Ik ben Christel Burghoorn, en naast beeldend kunstenaar(zie www.kunstenglaswerk.nl) bedenker en organisator van Enjoy the Crisis.
Enjoy the Crisis is aan mijn brein ontsproten(zo zeggen ze dat, toch?) begin 2010, vanaf het moment dat ik via FMT vastgoedbeheer 2 ruimtes in beheer kreeg
Opening expo Debbie Voerman 2011
op de Noorderhagen 13 in de Fabrieksschool in Enschede. Hier heb ik de ene ruimte opgezet als atelier voor mijn Kunst en Glaswerk praktijk, en om iets zinvols met de andere ruimte te doen, heb ik in de andere ruimte de expositieruimte / Toonzaal voor kunst van Enjoy the Crisis opgezet, waar ik vanaf het begin elke maand een andere expositie organiseerde van wisselende beeldend kunstenaars. Daarnaast was hier plek voor workshops, vrijdagmiddagborrels,  seminars, concerten en andere feestelijkheden.
Optreden met Paula Krom bij Summer Tea Party


foto: Julia Blaukopf
Christel in haar atelier.

Vanaf 2012 heb ik onder de vlag van ETC ook kunstuitleen
voor bedrijven georganiseerd.
De Fabrieksschool vlak voor beëindiging gebruik.
Helaas staat sinds ons vertrek de Fabrieksschool weer onder
beheer van FMT grotendeels leeg en er verlaten bij. Jammer!
De laatste expo...
Helaas kwam eind 2013 een eind aan het gebruik van de Fabrieksschool, en moest ik een ander onderkomen vinden voor mijn bezigheden.
Op het nippertje vond ik op de Meeuwenstraat onderdak voor mijn atelier in het in oprichting zijnde buurtbedrijf Beien. Hier was geen plek om exposities te organiseren. 
Inmiddels is mijn atelier omgebouwd
tot de keuken van Beien.
Presentatie Proeftuin ETC op 21-12-2013
Daarom was het tijd om Enjoy the Crisis om te vormen van Toonzaal voor Kunst en kunstuitleen, naar Enjoy the Crisis Grow your own Food. Aangezien ik zelf toch al jaren bezig was met gezond eten en zelf-verbouwde groente ben ik me vanaf de nieuwe locatie, naast mijn eigen werk als kunstenaar, gaan toeleggen op stadslandbouw, en dan met name in verticale zin. Voor het raam van mijn atelier bouwde ik een grote verticale groentetuin, waarin gewone en wilde groentes en kruiden in gerecyclede kunststof bakken gekweekt werden. Voor extra verlichting gebruikte ik LED-groeilampen, aangezien de eindpresentatie in december geplant was. Van maart tot en met september heeft de verticale groentetuin in het Natura Docet Natuurmuseum in Denekamp gestaan bij een expositie over standslandbouw.

Het verblijf op de Meeuwenstraat heeft voor mij niet lang geduurd. Na een aantal maanden besloten mijn vriend(Jurgen Kuipers) en ik om het hele ateliergebeuren naar ons thuisfront te halen om vanaf daar in iets ingekrompen versie verder te gaan met eigen werk, werk in opdracht en groengebeuren.
Dus voor wie zich nog afvroeg waar ik sindsdien gebleven was….
Hier dus. De helft van de huiskamer is verworden tot atelier waar ik mijn Kunst en Glaswerk-werk doe, en na maanden verbouwing is onze werkplaats achterin de tuin grotendeels klaar en bruikbaar. 
Kookworkshop
Dit is ook ons thuisadres, maar we hebben nu alles onder een dak, wat ook wel voordelen heeft(vooral financiële). Vanaf dit adres is Enjoy the Crisis wéér iets veranderd. Vorig jaar ben ik begonnen met kook en inmaak workshops, gecombineerd met wildplukwandeling. Aangezien we eigen groentes verbouwen in de achtertuin, en we heel dicht bij het Ledeboerpark wonen is alles nu bij de hand.
Wildplukwandeling...
We hebben inmiddels de verticale groentetuin tot horizontale herschikt bij gebrek aan muurruimte. Daarnaast heb ik op dit project gebaseerd een project begeleidt bij de vakgroep Creative Technology van de Universiteit Twente. 5 studenten hebben 10 weken de tijd gehad om de nodige technologie op het idee van een Indoor Garden los te laten, en hebben een self sustaining systeem geïnitieerd om trots op te zijn!

Stalen frame voor Diego...
Een nieuwe workshop komt er binnen afzienbare tijd aan. De lente is immers vollop merkbaar… In de tussentijd ben ik vooralsnog druk met kunstopdrachten en vrij werk. Hier een paar voorbeelden waar ik mee bezig ben.
Het is het jaar van de geit,
dus dit is een nieuw geboorteglas
in wording.
Geboorteglas eind vorig jaar
gemaakt.
Detail glas in lood in de maak met hoornaars

Rozebottels gebrandschilderd op oud facetglas
En dan zijn er nog wat web-vernieuwingen.
Mijn werk-website is vernieuwd, met dank aan Jurgen Kuipers. Neem vooral een kijkje om nog meer van mijn werk te zien!

En ik heb er nog een bijgemaakt.
www.christelburghoorn.nl Hierop houd ik al het relevants qua groen, kunst en andere interesses van mij bij. Vooral als blog...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten