donderdag 10 februari 2011

Persbericht bij Men only van Debbie Voerman


Expositie 'Men only' van Debbie Voerman bij Enjoy the Crisis.

Van 19 februari tot en met 20 maart toont expositieruimte Enjoy the Crisis in Enschede de expositie 'Men only' van Debbie Voerman.

De tentoonstelling met nieuw werk van Debbie Voerman is niet alleen voor mannen bestemd, en de man is ook zeker niet het enige onderwerp van haar werk. Integendeel: ze heeft juist een hele periode vrouwen geschilderd, en deze tentoonstelling met alleen schilderijen van mannen is in die zin anders dan anders voor haar.


Voerman schildert onderwerpen die de terloopsheid uitstralen van een in het voorbijgaan geschoten kiekje, voor velen herkenbaar en vertrouwd. Ze doet dit met een bijzondere beheersing van kleur en dieptewerking.

De mannen in deze expositie werden over het algemeen centraal neergezet tegen een helder gekleurde, enigszins platte achtergrond, wat prettig wringt met de dieptewerking in het portret. De afgebeelde mannen zijn bekenden uit de kunst, cultuur- en muziekwereld zoals Basquiat en Nick Cave, die Voerman neerzet met heldere kleuren in een snelle rake schildertoets.

De opening van de expositie is zaterdag 19 februari vanaf 16:00 uur gratis te bezoeken bij expositieruimte Enjoy the Crisis, Kloosterstraat 1, (tegenover oude gebouw van Atak) Enschede.

Na de opening is de expositie nog tot en met 20 maart te bezoeken.

Openingstijden expositie: vanaf 20 februari t/m 20 maart 2011
vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 13 tot 17 uur, andere dagen op afspraak.


Expositieruimte Enjoy the Crisis
Kloosterstraat 1
7514 EZ Enschede
www.enjoythecrisis.blogspot.com


Meer informatie over de kunstenaar zie

www.debbievoerman.nl

Op de foto:Basquiat ll, 105 x 82 cm. olieverf op doek 2010.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten