maandag 27 juni 2011

persbericht Wind- Remco Dikken

Expositie Wind van Remco Dikken bij Enjoy the Crisis.

Van vrijdag 8 juli tot en met 7 augustus toont Enjoy the Crisis Toonzaal voor Kunst in Enschede de expositie Wind van Remco Dikken.

De schilderijen en tekeningen van Remco Dikken ontstaan uit de alledaagse onderwerpen uit zijn directe omgeving. Beginnend bij de realiteit abstraheert hij vaak zover door tot alleen nog de essentie ervan overblijft. Het bij deze expositie getoonde werk gaat veelal over verlies, uitwaaien en bij de realiteit blijven. Remco Dikken studeerde aan twee kunstakademies, van 2002 tot en met 2006 in Kampen, en aansluitend van 2006 tot 2007 in Enschede. Op basis van zijn eindexamenwerk werd hij door het HeArtfund uitgekozen voor hun eerste schildersstipendium, en genomineerd voor Aanzet, groepstentoonstelling van veelbelovend kunsttalent bij kunstvereniging Diepenheim. Daarnaast heeft Remco sinds zijn afstuderen aan meerdere belangrijke groepsexposities deelgenomen, en solo-exposities gedaan. Kortom, een jong talent die in zijn tot zover korte loopbaan als kunstenaar aardig aan de weg timmert.

De kunstenaar weet in zijn werk duidelijke sfeerbeelden op te roepen. De verschillende tekeningen hebben een onderlinge relatie, ze vloeien uit elkaar voort, en vertellen een verhaal wat door de kijker kan worden ingevuld.

Remco werkt graag, omdat voor hem tekenen en schilderen een vorm van nadenken zijn. Naar zijn eigen woorden:’Misschien ben ik meer een tekenaar omdat ik dan direct in verband sta met mijn emotie. Ik teken, vergeet alles om mij heen’.

Feestelijke opening vrijdag 8 juli 2011.

De opening van de expositie is vrijdag 8 juli vanaf 17:00 uur voor alle geinteresseerden gratis te bezoeken bij Enjoy the Crisis Toonzaal voor Kunst, Noorderhagen 13, Enschede.

Het openingswoord wordt gedaan door Reyn van der Lugt, en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Dj Vanz (Spread-Love Dj Collective).

Openingstijden expositie: vanaf 8 juli t/m 7 augustus 2011

vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 13 tot 17 uur, andere dagen op afspraak.

LOGO ENJOY TC.jpg

Enjoy the Crisis Toonzaal voor Kunst
Noorderhagen 13
7514 EZ Enschede
www.enjoythecrisis.blogspot.com

06 28891310

Meer informatie over de kunstenaar zie

www.remcodikken.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten