woensdag 17 oktober 2012

26 - 28 oktober: Overkill festival


26 tot 28 oktober is het weer tijd voor de tweede editie van het Overkill Festival, dat geheel in het teken van games en films staat! 
Het Festival zal worden gehouden in de Fabrieksschool en is het gehele weekend, maar liefst 49 uur, non-stop toegankelijk. De verschillende ruimtes van het pand zullen thematisch worden aangekleed zodat er in sfeer kan worden gespeeld, de ultieme game ervaring! Waan je een rockster tijdens de guitar hero competities op het muziek game podium, of wordt de beste street fighter van het festival, het kan allemaal.
Met een keuze uit een groot aantal van de meest uiteenlopende games, van de nieuwste console games, een lan area, tot retro games, is het een waar paradijs voor de game-liefhebber. Zo is er dit jaar een speciale focus op indie-games, waar een aparte ruimte aan gewijd wordt.
In het bioscoopgedeelte worden continu speelfilms, korte films en documentaires  vertoond, waaronder ook een selectie van het beste van het BUT film festival, dat voor b-movies, underground en trash staat. 
Ook is er dit jaar gedacht aan de bezoekers die zich meer willen laten informeren, er wordt een symposium gehouden waar UTers Johnny Soraker en Thomas de Groot zullen spreken naast andere gasten waaronder zich een filmmaker, game developer en media filosoof bevinden. Uiteraard zullen game gerelateerde onderwerpen worden aangesneden. 
Wie moe is van het gamen kan in de chill out bijkomen, een drankje halen bij de bar of gewoon genieten van de aankleding door verscheidene mediakunstenaars,  genoeg te zien en te doen in ieder geval! 
Kaarten voor het hele weekend € 10, dagkaarten € 5, kijk ook op www.theoverkill.me
Geen opmerkingen:

Een reactie posten