vrijdag 26 oktober 2012

Divide and Conquer, en 'De Laatste Dag'.


Divide and Conquer is een nieuw Enschedees kunstenaarscollectief. Het is ontstaan vanuit een groep individuele kunstenaars die incidenteel samenwerkten, maar gaandeweg steeds meer een vaste groep gingen vormen. Het collectief bestaat uit 10 zeer gevarieerde beeldende kunstenaars. Zij bieden met hun werk een brede kijk op kunst. Doel van het collectief is om interregionale en internationale contacten te leggen, tentoonstellingen te organiseren en kansen te creëren voor talentvolle kunstenaars. Door bruggen te bouwen en verbindingen te leggen wil Divide and Conquer bijdragen aan de groei en ontwikkeling van haar leden.
Kunstenaars: Christel Burghoorn, Simone Gerard, Ludmilla van der Spoel, Tessa Lieffering, Wessel Westerveld, Jeroen de Nijs, Ivo Kamphuis, Jurgen Kuipers, Maartje Punt, Debbie Voerman.
Informatie zie blog-site: www.divide-and-conquer.nu
Van 14 tot en met 23 december exposeert deze groep kunstenaars in Kunstfort Vijfhuizen met de expositie 'De Laatste Dag',  geïnspireerd op de laatste dag van de Maya-kalender.
Wat betekent dit? De zondvloed, het einde van de wereld zoals wij hem kennen, een nieuwe wereldoorlog, einde van ons economische systeem? Of misschien het begin van een nieuwe wereld?


Wat als de wereld er morgen heel anders uit kan zien? Een dag van nu of nooit, zonder schaamte of zorgen, bevrijd van verwachtingspatronen, maar toch met de bedoeling het beste van jezelf te laten zien, alles eruit te halen wat erin zit. De kunstenaars gaan in de breedste zin met dit thema aan de slag, creëren hiervoor nieuw werk, waarmee een groepsexpositie gecreëerd wordt en vieren hiermee de laatste dag. De feestelijke afsluiting is op ‘De Laatste Dag’, 21 december, met ‘het laatste avondmaal’, muziek, en meer…

 Vooral gezien het verleden als verdedigingsbolwerk met zijn dikke muren maakt het Kunstfort een wezenlijk deel uit van de expositie zelf. Interessant is ook dat het Kunstfort zelf verwijst naar het verleden, de expositie vooral het ‘nu’ behelst, en de toekomst geheel open komt te liggen volgens het thema. Meer informatie over het Kunstfort Vijfhuizen, zie:www.kunstfort.nlMeer informatie over 'De Laatste Dag' later op deze site.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten