vrijdag 8 april 2016

Buitengewone Knapzakpicknick bij Atelier Buitengewoon


In het kader van Fete de la Nature houdt Atelier Buitengewoon op 22 mei 2016 de Buitengewone Knapzakpicknick. 


(Knapzak: Draagzak met etenswaar. Afkomst: Knapzak - tasch of zak om eten in mede te nemen - bestaat uit de 16e eeuwse woorden cnappen: stukbijten, en sack:zak. Uit het Nederlanse woord ontstond later het Engelse Knapsack en het Duitse Knappsack.)

Op 22 mei zijn kinderen en volwassenen vanaf 12:00 uur welkom om bij het Atelier een mooie knapzak te komen halen of maken, die te laten vullen met lekkers uit het knapzakbuffet, en daarna met je knapzak te gaan wandelen en picknicken. 

Sarah Kolenberg komt met haar CreaBea-caravan en bied een knapzakworkshop aan. Hier kunnen kinderen een mooi knapzakje in elkaar knutselen. De workshop is voor kinderen vanaf 6 jaar en duurt, afhankelijk van de knutsel-interesse van de kinderen, een half uur tot 2 uur. Zie ook www.sarahkolenberg.nl

Deze middag is Atelier Buitengewoon ook onderdeel van een literaire fietstocht. Een dichter of schrijver komt zijn of haar literaire kunsten ten gehore brengen, waarvan je onder het genot van een hapje of drankje kunt genieten, voor je het volgende deel van de tocht inzet.

Atelier Buitengewoon ligt aan de Wiggersbosweg 25 Enschede, aan de rand van Oldenzaal, dichtbij natuurgebied het Haagse Bos, waar je een mooie wandeling kunt maken. Je kunt ook dichterbij b.v. op het erf blijven als je dat wilt. Het Atelier ligt op Erve Oosterik, een aangenaam boerenerf met kippen, koeien, pauwen en 2 vuurplaatsen waar we regelmatig op vuur koken. Wanneer je terugkomt van de wandeling is er optioneel nog thee, koffie, warme chocomel of soep van het vuur verkrijgbaar.

Kosten:
Je betaald (alleen deze dag)€3,00 voor een knapzak, gemaakt door Christel Burghoorn, beeldend kunstenaar. Verder betaal je voor de inhoud van de knapzak; de broodjes, appeltjes, eitjes en wat je al niet meer in die knapzak wilt hebben om mee te nemen. We zetten een knapzakbuffet met  eet- en drinkwaren klaar waar je uit kunt kiezen, en wat je kiest betaal je. 
Voor na de wandeling, of bij de literaire fietstocht is er tegen betaling koffie, thee, limonade, soep, warme of koude chocomel, iets lekkers en soep van het vuur te krijgen.

De knapzakworkshop van Sarah Kolenberg kost €5,00 per kind. Dit is inclusief materiaal en begeleiding van Sarah, maar exclusief inhoud van de knapzak. Die kan binnen bij het buffet aangeschaft worden. 

Om een inschatting van de inkopen te maken zou het prettig voor ons zijn te weten hoeveel mensen er komen, dus aanmelding is niet verplicht maar wel wenselijk. En voor de duidelijkheid, deze knapzakpicknick is niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen!

Wij hopen je te zien op 22 mei!
Graag tot dan. 

Marieke Oosterveen, Christel Burghoorn en gast Sarah Kolenberg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten