Na 24 uur bloemetjes-weken heb je een soort vlierwater wat de basis is voor de siroop, en dan kunnen de bloesems eruit gezeefd worden...
En dan koken met (riet)suiker, citroenzuur, ...
….één pan met citroen, en één pan met munt.
….één pan met citroen, en één pan met munt.
Marleen maakte in de tussentijd labeltjes voor aan de flesjes...
En het resultaat was ongeveer 25 halve liter flesjes vlierbloesemsiroop. Ik noem ze Elders, naar het Engelse Elderflowers. Verdunt met ongeveer 5 keer zoveel water heb je dan hele lekkere limonade!
Daarna konden we beginnen met de vlierbeignets. Hiervoor maak je een dik soort pannekoekbeslag, waarin je één voor één de verse vlierbloesembosjes dompelt, …
En dat is Lekker!
Steeltjes eet je niet op trouwens, maar zijn wel handig om aan vast te houden tijdens het eten.
Was een erg leuke dag. Inmiddels is de meeste vlier hier uitgebloeid, dus dit was de laatste kans van dit jaar om dit te doen.
Volgend jaar is er wellicht weer een Vliervertier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten