vrijdag 10 april 2015

Kook workshops

Enjoy the Crisis 
Prepare your own Food


Seizoensgebonden kook en inmaak-workshops

Eens wat anders eten? Zin in een heerlijk zelfgemaakt feestmaal?
Kom bij Christel Burghoorn een middag tot avond puur, gezond en lekker koken en eten, of doe mee met een inmaak-workshop en ga naar huis met je eigen zelfgemaakte jam, sap, chutney of siroop.
Geen ervaring vereist, maar liefde voor koken en eten is een pré, met een hoofdletter P.

Elk seizoen heeft zijn speciale ingrediënten, waarmee we aan de slag gaan. Een belangrijk onderdeel van de kookworkshop is een wandeling waarbij wilde eetbare groentes en kruiden uit de natuur belicht en deels verzameld kunnen worden. We bereiden een feestmaal, wat we aansluitend samen opeten.
De nadruk ligt op zo puur mogelijk, zonder vlees, weinig suiker, weinig tot geen zuivel, zo lokaal mogelijk en veel van eigen moestuin-grond of uit het wild geplukt. En tóch, of juist hierdoor heel erg lekker!

Hoe ziet zo'n dag eruit? 
1 De Kook-workshop:
-Begin van de middag ontvangst met koffie, thee en zelfgebakken scones, muffins of taart.
-Als het weer het enigszins toelaat, een niet te lange wandeling in het zeer nabij gelegen Ledeboerpark om verse seizoenkruiden en wilde groentes te verzamelen. En natuurlijk even genieten van de buitenlucht en de natuur!
-Bij thuiskomst begin van de kookwerkzaamheden.
-Aansluitend gezamenlijke feest-maaltijd. 

2 De Inmaak-workshop:
Bij de inmaak-workshop is het eerste deel hetzelfde, alleen gaan we een seizoensproduct inmaken in plaats van een maaltijd bereiden. Denk bij voorbeeld aan lekkere vlierbloesemsiroop, appelsap, pittige chutney of pruimenjam. Hiervan krijg je na afloop een potje mee naar huis.

Kortom een leerzame, inspirerende en vooral ook gezellige middag tot avond.

Al zin om de handen uit de mouwen te komen steken? Meld je aan, of geef je mailadres op als je op de hoogte gehouden wilt worden. Ook mogelijk voor groepsevenementen, tot 10 personen maximaal.
De workshops worden gehouden in eigenhuis, tuin en keuken, gelegen aan de Pijlhovestraat 22 in Enschede.

Kosten: €28,- per persoon. Dit is inclusief thee, koffie, zelfgebakken taartjes bij binnenkomst, wandeling, kook-workshop, recepten om mee te nemen, en natuurlijk de feestmaaltijd. (Eventuele extra drankjes bij de maaltijd tegen kleine vergoeding.)

Contactpersoon:Christel Burghoorn
mail: enjoythecrisis@gmail.com 
Tel: 06 28891310
Volg Enjoy the Crisis en / of Christel Burghoorn ook op Facebook.Geen opmerkingen:

Een reactie posten