maandag 4 augustus 2014

Enjoy the Crisis, Grow your own Food Thuisfront

Japanse wijnbessen, pronkbonen, knoflook en pruimen.
Terwijl de verbouwing/uitbreiding van het atelier achterin de tuin veel werk kost, maar gestaag vordert, begint het voorbereidend werk in de tuin van de afgelopen maanden heel wat op te leveren. Het grootste deel van de geplante groentes doen goed hun best en we eten nu bijna dagelijks uit eigen tuin.

De Japanse wijnbesstruik is nu bijna leeg, maar heeft veel vruchten gehad. De pronkbonen gaan vanavond met één van de courgettes(4 planten geeft veel courgettes voor 2 personen), samen met de knoflook de pan in, en de pruimen laat ik nog een paar dagen nagaren voor die ook geslagt worden. De bonen nemen nog wel even plek in de tuin in, maar op andere plekken ontstaat al weer ruimte voor nieuwe groentes. Het is echt een paradijsje in de achtertuin. Bijen zoemen, vlinders fladderen, vogels eisen hun deel van de bessen en pruimen op, en het ziet er allemaal prachtig uit, al dat groen. We zijn heel blij met de egel die is komen aanlopen, de meest natuurlijke remedie tegen naaktslakken.

Maïsbarbies in aanbouw
En voor het eerst is het gelukt om maïs te laten groeien. Niet veel, maar wat er staat is al 2m hoog en heeft al een paar kolfjes in aanbouw, en door het golvende 'haar' wat eruit komt lijkt het alsof we barbies aan het kweken zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten