Gisterenavond terwijl bijna heel Nederland ondergedompeld was in het voetbal (kan mij weinig boeien), heb ik een solo-sessie fruit-verpotten gedaan. Eerder die middag kreeg ik van een bezoeker een flinke tas net uit eigen tuin geoogste gele pruimen. Erg lekker vers te eten, maar te veel om op te kunnen binnen de houdbaarheid. Vandaar dat ik er gisteravond jam en siroop van heb gemaakt. Peren-Pruimen-prak, en Peer-Pruim-draps.
|
Peren in stukjes, ontpitte pruimen, gemberstukjes, kaneel, geleisuiker, appeldiksap en citroensap in grote pan... |
|
Nieuwe weckpotjes en flesjes schoongemaakt met soda….
|
|
Eerst grofste drap door zeef gehaald voor de jampotjes te vullen, en daarna drap met iets meer water(en gember en citroen voor extra bite) nog verder ingekookt voor siroop, en nog een keer door een doek gedrukt…
|
|
Eindresultaat: 4 potten Peren-Pruim-Prak, en 2 flessen Peer-Pruim-Gember-Draps. |
|
Gevulde flessen en potten gepasteuriseerd in grote pan met heet water... |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten