Onze eerste kook en inmaak-workshop was een succes. Misschien ook omdat het weer zondag geweldig was, waardoor de wildpluk-wandeling erg aangenaam was. We hebben echt een mooie Indian Summer. De imkerij in het Ledeboerpark was ook open, en dat hebben we ook meteen even meegepikt.
Om 13 uur zijn we begonnen met thee en scones met versgemaakte jam en lemoncurd van Lotta...
Gevolgd door een wandeling in het Ledeboerpark om brandnetels en waterkers te verzamelen voor in de soep. En ook een mooie gelegenheid om te wijzen op andere eetbare planten, vruchten en noten in de natuur.
Na thuiskomst begonnen we met het bereiden van de maaltijd en het inmaken van courgettes.
Rond een uur of 6 was alles klaar en konden we aan tafel. Na afloop gingen alle deelnemers allemaal tevreden met een volle buik, een pot ingemaakte courgettes en een bakje zelfgemaakte tabasco mee naar huis(en alle recepten van de gerechten die we gemaakt hadden).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten