donderdag 26 november 2015

Kookworkshop Sauerpower...

Kookworkshop Sauerpower (vrij naar het Engelse Sauerkraut; zuurkool)
Ja, ook van rode kool kun je zuurkool maken!


Altijd al willen weten hoe zuurkool gemaakt wordt?
Met de winter in aantocht is het echt tijd om lekkere winterse kost te maken.
Op 12 december geeft Christel Burghoorn bij Atelier Buitengewoon een workshop zuurkool en kimchi maken. Je kunt hier leren hoe je een lekkere gekruide of natuurlijke zuurkool maakt. En ook een andere vorm van fermenteren; de oorspronkelijk uit de Koreaanse keuken afkomstige kimchi wordt bij deze workshop uitgewerkt. 
De zuurkool en kimchi wordt bij deze workshop ingemaakt in weckglazen, en je krijgt na afloop een pot die je zelfgemaakt hebt mee naar huis. De zuurkool en kimchi zijn na ongeveer 3 weken zover gefermenteerd dat ze klaar zijn voor consumptie. 

Hoeveel?
Kosten van de workshop zijn €30,00 per persoon, plus kosten van weckglazen (Als je zelf een geschikt, schoon weckglas hebt wat je hiervoor wilt gebruiken, dan kun je dit meenemen en komen er geen extra kosten bij).

Hoelaat?
De inloop is 12 december 2015 vanaf 15:00 uur, en na afloop van het inmaken is er een zuurkoolstamppot die we samen op kunnen eten (Met vegetariërs wordt ook rekening gehouden).


Waar?
Dit alles speelt zich af in het gezellige, inspirerende Atelier Buitengewoon, aan de Wiggersbosweg 25, vlak onder Oldenzaal. Dit is gelegen op het boerenerf van Jan Oosterik op genoemde adres, en bij goed weer kunnen we buiten een vuur aanleggen en onder de bomen genieten van de herfst!
foto: Richard Bussink.


Interesse?

Geef je op bij Christel Burghoorn, mail: enjoythecrisis@gmail.com of bel 06 28891310.
Wanneer je deze kookworkshop in groepsverband wilt doen, neem dan ook contact op om een andere datum te prikken.

Aanmelding is noodzakelijk in verband met ingrediënten en hoeveelheid weckglazen.

Hopelijk tot 12 december…

Vriendelijke groet,
Christel Burghoorn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten